Een-Twee Zuidwolde verkoopt tassen voor Knowledge for Children Kameroen

Een-Twee Zuidwolde verkoopt tassen voor Knowledge for Children Kameroen

Een tas levert twee Schoolboeken op in Kameroen

Tweedehands kledingwinkel Een-Twee aan de Industrieweg in Zuidwolde verkoopt nu ook tassen voor Knowledge for Children Kameroen. Deze tassen worden in Kameroen gemaakt door wezen en kansarme kinderen op een school voor beroepsonderwijs. De opbrengst van de tassen komt volledig ten goede aan deze leerlingen en aan Knowledge for Children, waar de Veeningse Esly van Dam directeur in Kameroen is.

Knowledge for Children werkt met basisscholen op het platteland van Kameroen. Esly van Dam: ‘De meeste kinderen in Kameroen gaan naar school. Maar ze leren er vaak weinig. Boeken zijn meestal volledig afwezig en soms kunnen leraren zelf niet of nauwelijks lezen en schrijven. Dit is vooral een probleem op het platteland. Ik kom uit Veeningen maar heb zoveel kansen gekregen. Kameroense kinderen krijgen die kansen niet, simpelweg omdat ze op het platteland wonen en niet in de stad’. Knowledge for Children werkt met de ouderraad, traint leraren en doneert Kameroense schoolboeken aan de school. ‘Ouders betalen in totaal 30% van de boeken zelf. Op deze manier leren we ze om te investeren in het onderwijs van hun kinderen’, zegt Esly van Dam.

Een-Twee Zuidwolde steunt Knowledge for Children Kameroen door tassen te verkopen. ‘Een tas kost € 7,50. Voor dit bedrag kan Knowledge for Children in Kameroen twee schoolboeken kopen. Deze twee boeken kunnen jarenlang door verschillende generaties leerlingen worden gebruikt. Daar wil ik graag aan bijdragen en ik hoop mijn klanten ook’, zegt eigenaresse Joke Kloeze van Een-Twee Zuidwolde.

De tassen ten bate van Knowledge for Children zijn verkrijgbaar tijdens de normale openingstijden van de winkel aan de Industrieweg 10 in Zuidwolde:

     Dinsdag:    8.30-15.00 uur
     Woensdag: 8.30-11.30 uur
     Donderdag: 8.30-11.30 uur
     Vrijdag: 8.30-11.30 uur / 18.30-20.30 uur

 

Meer informatie op www.een-twee.nl en www.knowledgeforchildren.org

 

 

Adres Gegevens
Een-twee
Industrieweg 10
7921 JP Zuidwolde
T: 06 167 90 203