8 Maart 2016

Wat heeft de Een-Twee actie van 8 maart opgeleverd?


Afgelopen 8 maart is er in een geweldige actie,  georganiseerd in het kader van het 8-jarig bestaan van Een – Twee in Zuidwolde, een bedrag van ruim € 5800,- opgehaald voor de projecten van onze stichting. Heel veel mensen hebben die dag gefietst en daardoor het werk van onze stichting gesteund.

 

Nu, een klein half jaar later, willen we laten zien wat er met het opgehaalde geld tot nu toe is gedaan.

Met het geld dat bij elkaar is gefietst hebben we in juli kunnen starten met een nieuwe (halfjaar durende) naaicursus voor 6 alleenstaande moeders, dit in het kader van het project Skills4life. Daarnaast is een deel van het geld voor ons Onderwijsproject bestemd.

We zijn in 2015 samen met Nansana Children’s Centre (NCC) in Nansana (Oeganda) gestart met het project Skills4life. Het project Skills4Life, ofwel ‘vaardigheden voor het leven’, geeft alleenstaande moeders de kans om een halfjaar durende basisopleiding te volgen tot naaister.

Deze alleenstaande vrouwen dragen de zorg voor al hun kinderen alleen, en zijn vaak niet in staat om de schoolkosten voor hun kinderen te betalen. Door de moeders een opleiding te geven, die ze kunnen combineren met hun andere werkzaamheden en de zorg voor hun kinderen krijgen ze de kans om hun inkomen langzaam te vergroten. Hierdoor kunnen de moeders een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen krijgen.

De vrouwen krijgen na de opleiding een naaimachine en andere benodigdheden mee, zodat ze een bedrijfje kunnen starten.

In ons Onderwijsproject steunen we families in (de buurt van) Nansana met het betalen van schoolgeld en schoolbenodigdheden voor hun kinderen. In Oeganda kunnen veel families de kosten voor het naar school laten gaan van hun kinderen niet betalen. Er zijn kosten voor uniforms, schoolbenodigdheden en het schoolgeld. Onze stichting steunt op dit moment vanuit ons onderwijsproject 14 kinderen.

Stichting Omwana Uganda wil, ook namens onze partnerorganisatie NCC in Oeganda, Joke Kloeze van Een-Twee èn alle fietsers heel hartelijk bedanken voor alle steun.

Hartelijke groet,

Nienke Voppen
Voorzitter stichting Omwana Uganda

 

  


Een-Twee Zuidwolde verkoopt tassen voor Knowledge for Children Kameroen

Een tas levert twee Schoolboeken op in Kameroen

Tweedehands kledingwinkel Een-Twee aan de Industrieweg in Zuidwolde verkoopt nu ook tassen voor Knowledge for Children Kameroen. Deze tassen worden in Kameroen gemaakt door wezen en kansarme kinderen op een school voor beroepsonderwijs. De opbrengst van de tassen komt volledig ten goede aan deze leerlingen en aan Knowledge for Children, waar de Veeningse Esly van Dam directeur in Kameroen is.

Knowledge for Children werkt met basisscholen op het platteland van Kameroen. Esly van Dam: ‘De meeste kinderen in Kameroen gaan naar school. Maar ze leren er vaak weinig. Boeken zijn meestal volledig afwezig en soms kunnen leraren zelf niet of nauwelijks lezen en schrijven. Dit is vooral een probleem op het platteland. Ik kom uit Veeningen maar heb zoveel kansen gekregen. Kameroense kinderen krijgen die kansen niet, simpelweg omdat ze op het platteland wonen en niet in de stad’. Knowledge for Children werkt met de ouderraad, traint leraren en doneert Kameroense schoolboeken aan de school. ‘Ouders betalen in totaal 30% van de boeken zelf. Op deze manier leren we ze om te investeren in het onderwijs van hun kinderen’, zegt Esly van Dam.

Een-Twee Zuidwolde steunt Knowledge for Children Kameroen door tassen te verkopen. ‘Een tas kost € 7,50. Voor dit bedrag kan Knowledge for Children in Kameroen twee schoolboeken kopen. Deze twee boeken kunnen jarenlang door verschillende generaties leerlingen worden gebruikt. Daar wil ik graag aan bijdragen en ik hoop mijn klanten ook’, zegt eigenaresse Joke Kloeze van Een-Twee Zuidwolde.

De tassen ten bate van Knowledge for Children zijn verkrijgbaar tijdens de normale openingstijden van de winkel aan de Industrieweg 10 in Zuidwolde:

     Dinsdag:    8.30-15.00 uur
     Woensdag: 8.30-11.30 uur
     Donderdag: 8.30-11.30 uur
     Vrijdag: 8.30-11.30 uur / 18.30-20.30 uur

 

Meer informatie op www.een-twee.nl en www.knowledgeforchildren.org

 

 

 

Adres Gegevens
Een-twee
Industrieweg 10
7921 JP Zuidwolde
T: 06 167 90 203